Förra mästerskapet möttes Finland och Tjeckien i bronsmatchen. Efter lördagens spännande match får Tjeckien även detta mästerskap kriga om bronset, medan Finland gör upp med Sverige om guldet.

– Vi behöver starta bra. Sverige vill pressa högt och vara laget med allt bollinnehav. Sedan behöver vi spela enkelt i början för att få in en bra känsla och sedan göra mål, säger Veera Kauppi inför finalen.

Finland var favorit att avancera vidare till finalen, och laget tog tidigt ledningen genom Oona Kauppi. Tjeckien kom dock tillbaka och tog över ledningen. Men gör Oona mål vill inte tvillingsyrran Veera vara sämre, så självklart satte finskan dit 2-2. Dock blev den finska glädjen kortvarig då Tjeckien snabbt återtog ledningen med 3-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Den mellersta perioden vann Finland. Trots en mängd målchanser var det bara Veera Kauppi som återigen lyckades hitta nätet när hon gjorde 3-3.

Den tredje perioden blev dramatisk, Finland tog ledning bara för att se Tjeckien kvittera. Men återigen klev systrarna Kauppi fram. Med en passning från Veera så klev Oona Kauppi fram och satte en boll i det första krysset med ett riktigt kanonskott. Ett mål som skulle bli matchens sista.

– Besvikelse, en del ilska och även en tomhet. Vi ville verkligen gå till final och vi var så nära men misslyckades, säger Tjeckiens Eliska Krupnova

Resultaten innebär att Finland på söndagen kommer möta värdnationen Sverige i VM-final. Tjeckien å andra sidan kommer ställas mot Schweiz i en match om bronset.

MVP Tjeckien: Denisa Ratajova

MVP Finland: Veera Kauppi

VM nyheter
Stäng